МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА РАДОСЛАВ СІКОРСЬКИЙ ВШАНУВАВ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ВНАСЛІДОК РОСІЙСЬКОЇ АТАКИ ЛЬВОВА 4 ВЕРЕСНЯ

photo112 вересня 2024 року в рамках робочого візиту в Україну Міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський відвідав Львів.

Глава зовнішньополітичного відомства Польщі відвідав місце влучання російської рак

photo2

ети на вул. Коновальця внаслідок російської атаки міста 4 вересня, оглянув зруйновані будівлі та вшанував пам’ять загиблим.
Відбулася коротка зустріч Радослава Сікорського з керівництвом міста, області, заступником Представника МЗС України у Львові у супроводі Генерального консула РП у Львові Елізи Дзонкєвіч та дипломатів ГК РП.

photo3

Міністр підкреслив, що 4–го вересня у Львові стався черговий військовий злочин і висловив

photo4

побажання, аби до Львова приїхали всі ті, хто сумнівається, що Україна терміново потребує протиповітряної оборони та що вона має право збивати російські бомбардувальники і знищувати російські аеродроми, з яких вони злітають, звідки запускаються ракети по цивільних об’єктах в Україні.
Варто зазначити, що 4 вересня під час повітряної тривоги ворог комбіновано атакував у Львові житлові будинки, – під час обстрілу шахедами та ракетами було завдано 2 влучання по території Львова, внаслідок ворожих ударів загинули 7 людей, постраждали майже сім десятків жителів міста.
Польський високопосадовець підтвердив зобов’язання та пропозицію Прем’єр-міністра Польщі Дональ

photo5

да Туска про те, що Польща відбудує одну зі зруйнованих будівель. Міністр висловив солідарність з героїчною Україною, що бореться.
Польському гостю була висловлена вдячність за допомогу, підтримку та солідарність, адже лише разом можливо перемогти ворога.