ЗУСТРІЧ З ТИМЧАСОВИМ ПОВІРЕНИМ У СПРАВАХ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА В УКРАЇНІ ПЬОТРЕМ ЛУКАСЕВІЧЕМ

photo120 вересня 2024 року відбулася робоча поїздка до Львова Тимчасового повіреного у справах Республіки Польща в Україні Пьотра Лукасевіча, під час якої відбулася зустріч польської делегації з керівництвом області та Представництва. У зустрічі з польської сторони також взяли участь т.в.о. Генерального консула РП у Львові Дорота Дмуховська, керівник економічного відділу Посольства РП у Києві Давід Томашевські та керівник економічного відділу ГК РП у Львові Матеуш Натковскі.

Під час зустрічі обговорено ключові питання двостороннього співробітництва та подальші напрями партнерства. Висловлено вдячність за незмінну підтримку Польщі щодо захисту територіальної цілісності України, допомоги українцям, а також євроінтеграційних прагнень України. Окремо висловлено подяку за надання потужної допомоги у всіх можливих сферах, адже Польща надає всебічну підтримку Україні в умовах повномасштабної війни, включно з військовою, гуманітарною та фінансовою допомогою, а також забезпечує постачання озброєння, техніки, проводить навчання українських військових. З української сторони акцентовано увагу на важливості закриття неба над Україною.
Польською стороною надано запевнення у подальшій підтримці Варшавою Украї

photo2

ни на міжнародній арені та двосторонніх відносинах у контексті повномасштабного вторгнення рф на територію України, а також міцних партнерських відносин, націлених на підтримку і взаємний розвиток. Польща докладе всіх зусиль щоби Україна перемогла у цій війні.
Особливий акцент зроблено на братерських стосунках між Львівською областю та прикордонними регіонами Республіки Польща, які сприяють зміцненню міжрегіональної співпраці. Львівщина провадить активний діалог з партнерами – Підкарпатським, та Люблінським воєводствами, а також Мазовецьким та Сілезьким воєводствами. Обговорили наявні міжрегіональні угоди та меморандуми, підписані між Львівщиною та вищезгаданими воєводствами Польщі.photo3Польща є важливим торговельним партнером та інвестором для Львівщини, адже спільні проєкти охоплюють розвиток як малого, так середнього бізнесу. Українська сторона готова працювати для підвищення ефективності економічного співробітництва шляхом розвитку транспортних коридорів і модернізації прикордонних переходів, що включає поліпшення залізничного сполучення між Україною та Польщею.
Окремим напрямом стало культурне партнерство в межах Меморандуму про співпрацю між Європейським Центром Солідарності, Львівською обласною радою та Львівською

photo4

обласною військовою адміністрацією щодо Центру Свободи і Демократії. Так, на базі Палацу мистецтв планують відкрити спільну польсько-українську виставку.
Сторони домовилися про подальші кроки для реалізації спільних проєктів, які зміцнять партнерство між Україною та Польщею у різних сферах, зокрема в економіці, культурі та безпеці.